top of page

Reacties “Variaties op Vermeer” en “Bagage”

Willemijn van HeesSep 21, 2017

Wij mochten LUKKA ontvangen voor 'Variaties op Vermeer' op Kasteel Amerongen en het was een succes. Jong, oud, cultuur-, kunst- of theaterliefhebber: iedereen heeft enorm genoten! De acteurs en muzikanten werden dan ook met een daverend applaus gecomplimenteerd aan het einde van de voorstelling. 

 

Marc LucassenSep 05, 2017

Om eerlijk te zijn wisten we vooraf niet precies wat we moesten verwachten. Een kijkje in het leven van Vermeer, één van de grote meesters, door middel van beeld en geluid? Maar wat een aangename verrassing! Alsof het meisje met de parel zó uit een schilderij was gelopen en ons meenam in een wereld van jaren geleden. Harmonieus samenspel en schitterende klanken van klassieke instrumenten wisselden elkaar af. Hoewel de tijd omvloog stond deze op ons landgoed toch even stil. We hebben er van genoten. En voor ons, als partners in deze uitvoering was het heel plezierig dat de samenwerking met Lukka van begin tot eind soepel en professioneel verliep. Graag tot een volgende keer! 

 

Joep van DijkMar 31, 2017

Kijken naar Vermeer is als het beleven van je eigen wereld in een utopische, universele dimensie: verstild, verfijnd en uitgelicht alsof de lelijke dingen opeens niet meer bestaan. Deze zelfde sensatie krijg je bij de voorstelling “Variaties op Vermeer” waarin de verteller je meeneemt naar de vrouwen rondom de schilder die de alledaagsheid van het bestaan in de 17e eeuw naar een universele dimensie tillen. De kijker wordt onvoorwaardelijk meegezogen in de privéproblemen en het gezinsleven van de kunstenaar. Het schilderij, de voorstelling, komt tot leven door de eigentijdse actrice die de brug naar het verleden op een natuurlijke wijze weet te slaan door als het ware uit het schilderij te stappen. “Variaties op Vermeer” is een hartverwarmende acteerprestatie, niet alleen door de toenmalige klankkleuren van de muziekinstrumenten maar bovenal door de knappe theatertechniek van bewegende videobeelden uit het Delft van Vermeer die de voorstelling omringen als een driedimensionale interpretatie van de beleving van de burgerman- en vrouw in de 17e eeuw. Als je de tijd en levensomstandigheden van Johannes Vermeer persoonlijk wilt beleven, dan is deze voorstelling het beste en fijnste levensdocument ooit voor de toeschouwer van nu.

 

Jolanda AllewijnMay 02, 2015

Beste Bertine en Ellen, Wat een indrukwekkende voorstelling gisteravond in Drimmelen! Ontroerend om te zien hoe een actrice langzaam het verhaal van haar verleden als een detective reconstrueert. Veel fragmenten worden gevonden, recht wordt gedaan aan familieleden die in de mist verdwenen waren. Er blijven ook plekken leeg, maar zij vindt zichzelf, heden en verleden raken elkaar en ze moet/kan haar eigen keuze maken. Jullie hebben laten zien hoe dun de grens tussen verleden en heden is. De moed om toen en nu zelf keuzes te maken werd zichtbaar. Verontrustend actueel blijft het besef dat schijnbaar onschuldige('objectieve') opmerkingen de kiem zaaien van een kwaad dat mensen kan vernietigen. Subtiele humor en prachtige liedjes. Kortom: een aanrader. Ik wens jullie heel veel succes met de volgende voorstellingen! Hartelijke groet, Jolanda Allewijn

 

Ellen zentveldtApr 12, 2015

Mooie website.zou heel graag informatie ontvangen of jullie bij mij thuis kunnen komen spelen.groetjes van Ellen zentveldt ook actrice.

 

Frits EnkMar 28, 2015

Op 11 januari zag ik ten huize van mijn oud-leerling Cisca Drop de voorstelling �Bagage�. Nee, ik hoefde er geen recensie over te schrijven voor een of ander blad. Gewoon een voorstelling zien op een voor mij ongebruikelijke locatie met slechts twee personen letterlijk en figuurlijk in een huiskamer. Een boeiende belevenis! Door zo dicht op de handeling te zitten, voelde ik me nog meer bij de scenes betrokken, was ik er als figurant eigenlijk deelgenoot van. Interessant hoe Bertine Hobbelman en Ellen Bavinck in een huiskamervoorstelling zelfs twee tijdslagen parallel zichtbaar weten te maken. Toch dus er wat over schrijven... 

Frits Enk, Den Haag, dramadocent

 

Ida KuykJan 22, 2015

Bagage is een bijzondere voorstelling waarin spel, spelers, decor, zang en muziek samen een kleurrijk mozaek vormen. Het rustige tempo waarin de stukjes van dit drama op hun plaats vallen maakt dat het verhaal intensief invoelbaar wordt. Deze intieme voorstelling heeft mij tot tranen toe geroerd en kan ik iedereen van harte aanbevelen. 

 

Marjolein BettinkNov 18, 2014

We hebben zaterdag voor de tweede keer kunnen genieten van de mooie voorstelling "Bagage" in onze eigen huiskamer. Weer heel bijzonder om je huis te zien veranderen in een klein theater,om vervolgens met vrienden en bekenden dit ontroerende toneelstuk te zien. Leuk om na afloop te kunnen napraten met de aanwezigen en de actrices. Hein en Marjolein

 

VosOct 24, 2014

Geachte heer / mevrouw, Een van onze medewerkers heeft de voorstelling bijgewoond van Kerk en Israel. Kunt u mij vertellen wat de mogelijkheden zijn en welke onkosten verbonden zijn aan een voorstelling ? Met vriendelijke groet, Aad Vos, secr.Stichting Synagoge Middelburg

 

Sjoerd KluivingOct 15, 2014

Wat een prachtig ontroerende, weemoedige en toch ook weer lichtvoetig muziekdrama dat ik in mijn eigen huiskamer heb mogen bewonderen. Alsof je huis tijdelijk in een andere wereld is terechtgekomen. Ik kan deze professionele voorstelling van harte aanbevelen voor elke huiskamer van Nederland, die in een klein theater wil veranderen! Prachtige zang en schitterend spel!!

 

Ciska DropOct 13, 2014

Voor de voorstelling "Bagage" werd op 4 oktober mijn huiskamer in een handomdraai omgetoverd tot decor en ruimte voor publiek. Ik heb mij gelaafd aan een prikkelende, ontroerende voorstelling met mooie teksten en goed geacteerd. Bijzondere complimenten voor de prachtige muziek. Behalve historisch bewustzijn dat wordt gewekt, is het thema van "Bagage" zeer actueel. Voor herhaling vatbaar! 

 

Heleen PasmaOct 09, 2014

Mooi! Een duidelijke intro! Mooi, net als jullie spel! Heleen

 

Peter LemmensOct 09, 2014

Nu drie keer de voorstelling gezien. En het blijft prachtig om te zien dat, hoewel het een relatief klein publiek is, er toch elke keer weer een aanzienlijk deel daarvan echt geraakt blijkt. Die percentages kom je in het theater niet tegen... Trouwens misschien is het wel niet 'ondanks' maar dankzij dat "kleine"publiek dat er zo dicht op zit.

 

Wilto SchortinghuisOct 07, 2014

Afgelopen zaterdag, 4 oktober 2014, bleek ik te mogen genieten van Bagage. Bertine en Ellen bleken beiden zeer professionele speelsters die mijn aandacht het hele stuk moeiteloos konden vasthouden. Geen moment had ik het gevoel, wat moet ik hiermee, anno 2014?
Het achterliggende thema, mijns inziens sluit niemand uit, blijft actueel en de speelsters konden de boodschap verbeelden ook!
 

JadeOct 06, 2014

Prachtige voorstelling zeg, een aanrader!

 

Hans en Marjolein den BoerOct 05, 2014

We hebben gisteren genoten van een indrukwekkende en ontroerende voorstelling in de huiskamer van Ciska Drop. Fantastisch gedaan tot in de details! Dit zullen we niet snel vergeten�
Veel succes bij alles wat jullie ondernemen,
Hartelijke groeten, Hans en Marjolein

bottom of page