top of page

LUKKA’s onderwerpen:

LUKKA maakt muziektheater van nu. Maar wij kiezen onze thema’s uit het verleden en kijken wat dat aan onze moderne inzichten toevoegt. Met de klank, de beelden en de waarden van toen. Het kader om te denken en dromen over de mens van toen is enerzijds de historie, en anderzijds onze eigentijdse verbeeldingskracht. Wij schrijven daarvoor onze eigen stukken.

Soms aansprekende, maar vergeten personages. Zoals Venetia Stanley.

Soms ook nu nog beroemd, maar als mens onbekend. Zoals Johannes Vermeer. 

Maar opnieuw vanuit nu bezien: wie waren zij? Wat hebben ze ons nu te vertellen? Op zoek naar hun betekenis, hun waardigheid en de wijsheden die we aan hen kunnen ontlenen. Mens toen en nu.

LUKKA’s podia:

Wij spelen graag op een passende locatie. Want alles is een product van zijn omgeving. Die straalt af op wie je bent en wat je doet. Voorbeelden zijn Open Joodse Huizen, kastelen, landgoederen, museale centra, galeries, onderwijsinstellingen en geschikte kamers.

 

LUKKA’s palet:

In haar muziektheater gebruikt LUKKA een breed palet aan middelen: muziek, beeld, tekst, spel, licht en video. Live muziek is altijd een spil. Oude muziek, nu uitgevoerd, in originele uitvoeringen, helpt het toen naar het heden te brengen. Oude muziek opnieuw bezien, al dan niet modern bewerkt.

bottom of page